Locatie

Het Abel Tasmankwartier ligt aan de gelijknamige straat en de Karel Doormanstraat. Wie Oud-Beijerland kent, weet nu genoeg. Hier woon je praktisch in het centrum! Even naar de Hema voor goed beleg, wandelend naar de haven voor een kop koffie in de ochtendzon en voor de deur op de bus kunnen stappen. Dat is wat je mag verwachten van wonen in het Abel Tasmankwartier. 

Verder ben je met de auto zo op de N217 die aansluit op de A29 richting knooppunt Vaanplein. Hartje Rotterdam en Dordrecht bereik je in een half uur en Den Haag en Breda liggen op 45 minuten rijafstand.

Route

Oud-Beijerland

Oud-Beijerland heeft een prachtig, oud hart waar de rijke historie af te lezen is aan de panden, de haven en de grachten. Het dorp vervult – gezien het uitgebreide aanbod van winkels en voorzieningen – een regiofunctie. Handig als je er zelf woont. In Oud-Beijerland kun je winkelen, naar school, uit eten en naar hartenlust sporten. En als je een huis in het Abel Tasmankwartier koopt, wandel je zo naar het centrum met alle voorzieningen. Je auto kun je dus met gemak een dagje laten staan.

Met een sociaal hart
In Oud-Beijerland is van alles te doen. Voor iedereen! Dat blijkt wel als je bij Up Social Club binnenkijkt. Een club van de buurt en voor de buurt. Het oude schoolgebouw naast het Abel Tasmankwartier is gerenoveerd en er werken mensen met een verstandelijke beperking. Up Social Club is een stichting die gepassioneerd werkt aan zelfontplooiing met als doelstelling maatschappelijke participatie en integratie.  Dat sociale karakter is trouwens echt des Oud-Beijerlands. Mensen kennen elkaar en het verenigingsleven is rijk. Je kunt er paardrijden, korfballen, voetballen, fitnessen, badmintonnen, basketballen en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Levendig Oud-Beijerland
Leef jij graag het goede leven? Dan zit je hier goed. Want in en bij de gezellige haven leeft het altijd en er zijn in het dorp diverse goede horecagelegenheden. Werelds aan de Kade, Heren van Beijerland & Soffree on fifty-four zijn echt aanraders. Ook leuk: loop even door de Peperstraat. In het steegje vind je allerlei cafeetjes. En ken je de Spuidagen al? Elk jaar - in de zomer - wordt dit nautische feest in het dorp georganiseerd. Een programma vol entertainment, muziek en een gezellige nautische markt zorgen een weekend lang voor plezier. 

Naar school in eigen dorp
Oud-Beijerland heeft diverse basisscholen. Maar nog belangrijker: dit is het enige dorp in de Hoeksche Waard met meerdere middelbare scholen. Je kinderen kunnen dus lange tijd in het eigen dorp naar school. Daarna biedt Rotterdam volop doorstudeermogelijkheden. Vanaf Oud-Beijerland kun je met het openbaar vervoer in 40 minuten in hartje Rotterdam zijn.

“natuureiland Tiengemeten
is één van de grootste
publiekstrekkers
van de Hoeksche Waard”

Hoeksche Waard

De gemeente Hoeksche Waard bestaat uit een verzameling van allemaal kleinere dorpen die ieder hun eigen uitstraling en kwaliteiten hebben. Het groen en de zichtbare historie hebben ze met elkaar gemeen. Hier woon je op een schitterende plek in Nederland, grofweg tussen de Oude Maas en het Haringvliet met Nationaal Park De Biesbosch heel dichtbij.

Vakantie vier je in eigen dorp
Met zo veel water in de buurt laat het zich raden: een lekker strandje om te hangen of te wandelen is altijd binnen handbereik. Het natuureiland Tiengemeten in het Haringvliet is de grootste publiekstrekker van de Hoeksche Waard. Inwoners en dagjesmensen weten de recreatieve trekpleister met musea, restaurants en speeltuin feilloos te vinden.