Nieuwsberichten

Architect

Karakteristiek en passend bij de plek

Jos Hermans van RoosRos Architecten uit Oud-Beijerland maakte het ontwerp voor het Abel Tasmankwartier. Met plezier liet hij zich inspireren door de charmante architectuur van de woningen in het dorp waar het architectenbureau gevestigd is.

“Toen we de vraag kregen om voor deze prominente plek in het dorp een plan te maken, hebben we eerst de architectuur in de omgeving onder de loep genomen. We wilden ontdekken welke bouwkundige en architectonische details zo kenmerkend zijn voor dit gebied. De panden die we zagen, hebben rollagen in het metselwerk, bijzondere ornamenten, geaccentueerde plinten in de voorgevel, verlichting aan de huizen en prachtige betonnen lateien. Deze elementen hebben we als ingrediënten gebruikt om tot het ontwerp te komen.”

Waar vond Jos zijn inspiratie?
“De herenhuizen aan de Karel Doormanstraat hebben een statige uitstraling. Hierbij heb ik me laten inspireren door de notaris- en directeurswoningen langs de grachten en aan de haven van Oud-Beijerland. Elke woning heeft een eigen identiteit door de vorm, kleur steen en details. Veel variatie en toch passend bij elkaar. De eengezinswoningen aan de Nieuwe Bijlsteeg hebben we een heel licht karakter gegeven. De lichte steen bij de 1e verdieping reflecteert het licht de steeg in. De Schoolwoningen zijn juist weer verwant aan het markante voormalige schoolgebouw waar Up Social Club in gevestigd is. Net als in het oude dorp is in het buurtje veel diversiteit in aanbod en variatie in uitstraling. Er zijn herkenningspunten, waardoor zelfs de kleinsten hun weg snel vinden.” 

Verbondenheid
Naast de architectonische aansluiting bij de omgeving heeft Jos ook gezocht naar de verbinding tussen binnen en buiten. Dus komen er aan de gevel van de Schoolwoningen bankjes waar je heerlijk kunt zitten in de zon. “Het grootste deel van de Schoolwoningen ligt aan de autovrije groenzone in het buurtje. Stel je eens voor hoe leuk je hier zit en kijkt hoe de kinderen uit de buurt buitenspelen. Voor de eengezinswoningen aan de steeg komt een Delfts stoepje. Dit is een privézone, waar je een bankje of wat planten kunt plaatsen. Ook hier dus weer die uitnodiging om naar buiten te gaan en contact te maken met je buren. De vierlaagse herenhuizen liggen langs een doorgaande weg. Daar hebben we een leefkeuken op de begane grond gemaakt aan de levendige straat. De woonkamer op de 1e verdieping biedt volop privacy en leuk zicht op de straat. Zelf zien, maar niet gezien worden.”

 

Dit plan straalt blijdschap uit
“Ik vind het mooi hoe dit plan verwijst naar de architectuur uit de omgeving en daarbij blijdschap uitstraalt. De variatie in type huizen, wisselende architectuur en frisheid door verschillende kleuren gevelsteen, maken dit - samen met het groen en de vriendelijke steeg - tot een heel aantrekkelijk buurtje in het centrum van Oud-Beijerland.”

Ontwikkelaar

Nieuwbouw midden in het levendige dorpscentrum
van het Oud-Beijerland

Een nieuwbouwplan ontwikkelen midden in een bestaand dorp. Dat komt niet zo vaak voor en dus hebben we de kans met beide handen aangegrepen om hier echt iets bijzonders van te maken. De woningen in het Abel Tasmankwartier hebben een statig, dorps karakter met een kwalitatief hoogstaand binnengebied en zijn qua comfort en duurzaamheid helemaal van nu. En het leuke is dat je hier in het centrum woont, maar door de opzet van het buurtje in huis wel rust ervaart.” Dico Smitsman, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, vertelt met enthousiasme.

“Abel Tasmankwartier komt aan de Abel Tasmanstraat en de Karel Doormanstraat. Wegen die rechtstreeks naar het dorpshart voeren. Als je er nu langsloopt of -rijdt is het geen aantrekkelijke plek met drie verouderde gebouwen. Maar daar komt verandering in. De gebouwen worden gesloopt en we realiseren gasloze en zeer energiezuinige nieuwbouwwoningen die in basis een EPC van 0 hebben. Zoals je kunt lezen in het interview met de architect, heeft de architectuur veel weg van de huizen uit het dorp en daarmee sluit de hoogwaardige nieuwbouw heel mooi aan bij datgene wat Oud-Beijerland zo charmant maakt.”

Voor elk wat wils
“Niet alleen de architectuur, ook de variatie in aanbod vonden we belangrijk. Dus biedt dit kleinschalige nieuwbouwplan straks voor elk wat wils. Enorme herenhuizen prijken als eyecatchers langs de Karel Doormanstraat. Hier kun je perfect met een groot gezin wonen en genieten in je woonkeuken of heerlijk lichte woonkamer op de 1e verdieping. De herenhuizen hebben twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Dan zijn er ook nog Schoolwoningen, die in uitstraling refereren aan de Bijlschool waar nu Up Social Club in gevestigd is. Het bijzondere aan deze huizen is de extra breedte, waardoor de mogelijkheid ontstaat om op de begane grond te slapen, baden en/of werken. Heel geschikt voor mensen die goed voorbereid willen zijn op de toekomst of al wat ouder zijn. Maar ook een gezin kan hier prima wonen. Dan zijn er nog de eengezinswoningen in verschillende breedtes. Het mag duidelijk zijn dat deze woningen ideaal zijn voor stellen of gezinnen.”

Lekker ontspannen buurtje midden in het centrum
“We hebben heel hoog ingezet op de inrichting van de openbare ruimte. De tuinen grenzend aan de openbare ruimte krijgen op de meeste plekken een gemetselde tuinmuur en overal in het buurtje zijn fijne plekken om ontspannen buiten te zitten of te spelen. En dat terwijl je hier in het centrum woont! Tussen de eengezinswoningen komt de Nieuwe Bijlsteeg met mooie, gebakken klinkers. Deze verlengt de oude Bijlsteeg en wordt volledig autovrij, zodat kinderen fijn op straat kunnen spelen. Ook voor de Schoolwoningen die haaks op de Karel Doormanstraat staan, komt een autovrije zone. Aan de gevel van de Schoolwoningen maken we een bankje, zodat het echt uitnodigt om hier van de middag- en avondzon te genieten. Tot slot komt er langs de Abel Tasmanstraat een groenstrook. De tuinen die hieraan grenzen zijn enorm. Ideaal voor mensen met groene vingers.”

Facebook

Facebook Abel tasman

Abel tasman

26 juli 2019

Ga jij ook genieten van een welverdiende vakantie? Wij wel! Vanwege de aankomende bouwvak is Van Wijnen Projectontwikkeling West B.V. van maandag 29 juli tot maandag 19 augustus 2019 gesloten. Namens het hele team wensen wij je een prettige vakantie toe!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

17 mei 2019

Laatste kans op een statig herenhuis met 4 woonlagen (173m2), een tuin op het zuiden en 2 parkeerplaatsen op eigen terrein in het Abel Tasmankwartier Oud-Beijerland! Zojuist is bouwnummer 4 vrijgekomen. Dus ben jij opzoek naar zo een gaaf huis? Neem contact op met Veldhoen & Romeijn Makelaardij O.G. Koopsom: € 485.000,- v.o.n.
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

3 mei 2019

De eerste koopovereenkomsten zijn getekend Veldhoen & Romeijn Makelaardij O.G., waaronder de koopovereenkomst van bouwnummer 11. Wat een leuk stel en wat een leuk huis, van harte gefeliciteerd met de aankoop!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

3 april 2019

Dat is mooi meegenomen voor potentiele kopers van het Abel Tasmankwartier: Triodos Bank Nederland verlaagt per 5 april a.s. de rente voor woningen met een EPC van 0. Wil je de rente voor 10 jaar vastzetten en heb je 65% of minder van de marktwaarde nodig voor je nieuwe hypotheek? Dan betaal je slechts 1,45% rente!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

1 april 2019

De woningen in het Abel Tasmankwartier zij all-electric, maar wat betekent dat nu precies? We leggen het je graag uit met deze video! https://www.youtube.com/watch?v=v8-RN0f6Ors&feature=youtu.be
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

29 maart 2019

Wat was er voor animo gisteren tijdens de start verkoop van het Abel Tasmankwartier te Oud-Beijerland. Meer dan 200 brochures hebben wij mogen overhandigen aan enthousiaste geinteresseerden. Iedereen bedankt voor zijn/haar interesse :). Hoe nu verder? De brochure, de prijslijst en de toewijzingsprocedure staan op de projectwebsite www.abeltasmankwartier.nl, ophalen bij de makelaar Veldhoen & Romeijn Makelaardij O.G. kan natuurlijk ook! Ook staan op het tabblad "downloads" alle overige verkoopstukken. Inschrijven kan digitaal tot donderdag 4 april 23:59u. De toewijzing vindt plaats op vrijdag 5 april a.s.
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

28 maart 2019

De brochure is binnen, de prijslijst wordt afgedrukt en de laatste hand wordt gelegd aan de verkoopdocumentatie. Wij zijn er (bijna) klaar voor! Zien we jou vanavond op de start verkoop tussen 17-19u in Up Social Club te Oud-Beijerland? #35huizen #rijwoning #herenhuis #woningmetbadenslaapkameropBG #EPC0 #toplocatie
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

15 maart 2019

Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

15 maart 2019

Donderdag 28 maart a.s. is het zover, dan start dé verkoop van de 35 extra energiezuinige huizen (EPC 0,0) in het Abel Tasmankwartier! De prijsranges zijn inmiddels bekend. Welk huis wekt jouw interesse? Laat het ons weten via onderstaande link: https://voorkeur.abeltasmankwartier.nl/ Om je alvast een tipje van de sluier te geven. Het "kleinste" tussenhuis van maar liefst 125m2 met een tuin op het zuiden zal tijdens de start verkoop een v.o.n. prijs hebben tussen € 300.000,- tot € 335.000,- v.o.n.
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

6 februari 2019

Wist u dat de huizen in het Abel Tasmankwartier all-electric (gasloos) en energieneutraal (EPC 0,0) zijn? Wel zo toekomstbestendig! Binnenkort wordt de definitieve start verkoopdatum bekend gemaakt, reserveert u eind maart begin april alvast in uw agenda?
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

20 december 2018

Gaat u ook genieten van een welverdiende kerstvakantie? Wij wel! Vanwege de aankomende kerstvakantie is Van Wijnen van maandag 24 december tot maandag 7 januari gesloten. Namens het gehele team wensen wij u prettige feestdagen toe!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

11 oktober 2018

Goed nieuws! De verkaveling is vastgesteld. Het is een wat technisch plaatje, maar wij delen graag de verkaveling alvast met u! Wil je niets missen van het nieuws omtrent het Abel Tasmankwartier? Meld je aan voor de nieuwsbrief: https://abeltasmankwartier.nl/
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

26 juli 2018

Gaat u ook genieten van een welverdiende vakantie? Wij wel! Vanwege de aankomende bouwvak is Van Wijnen West B.V. van vrijdag 27 juli 17:00 uur tot maandag 20 augustus 2018 gesloten. Uiteraard kunt u voor vragen omtrent het project terecht bij onze makelaar die in de vakantieperiode gewoon doorwerkt!... Hieronder treft u de bijbehorende gegevens aan: Veldhoen & Romeijn Makelaardij Tel. : 0186 – 619 300 oud-beijerland@veldhoen-romeijn.nl Namens het hele team wensen wij u een prettige vakantie toe! Meer weergeven
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

4 mei 2018

Samen met RoosRos Architecten hebben wij onlangs de stenen uitgezocht voor ons mooie plan Abel Tasmankwartier in Oud Beijerland. Een foto van de steen delen we graag met jullie! Wist je trouwens dat wij samen met RoosRos architecten ook de laatste ontwikkeling in Poortwijk III mogen ontwikkelen? Als je hiervan op de hoogte wilt blijven, kun je je interesse persoonlijk bij mij bekend maken via y.poell@vanwijnen.nl. Fijn weekend!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

12 februari 2018

Met trots presenteren wij u het schetsontwerp van het Abel Tasmankwartier. De komende periode zullen wij deze verder gaan uitwerken. Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom ons project? Schrijf u dan op www.abeltasmankwartier.nl 🏠🗝️🌾🌳🌼
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

15 december 2017

Ook het Abel Tasmankwartier is klaar voor de kerstmarkt in het centrum van Oud-Beijerland!
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

4 december 2017

Gisteren heeft AD Hoeksche Waard onderstaand artikel gepubliceerd waarin alvast wat meer informatie wordt gegeven over de woningbouwontwikkeling. Naar verwachting kunnen wij begin volgend jaar de eerste schetsontwerpen tonen! 🏠🏗️
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

1 december 2017

Met trots hebben Van Wijnen en gemeente Oud-Beijerland gisteren het bouwbord van dit project onthuld. Van Wijnen gaat de komende maanden een prachtig plan ontwikkelen wat aansluit bij de kwaliteiten van deze locatie én haar omgeving. Via Facebook en nieuwsbrieven zullen wij de geintresseerden op de hoogte houden dus schrijf u snel in op www.abeltasmankwartier.nl ! :)
Facebook Abel tasman
Facebook Abel tasman

Abel tasman

24 november 2017

Facebook Abel tasman

Interesse?

Interesse